Égigérő tanterem

Ismét kiírásra került a Svájci – Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében az a támogatási lehetőség, amely lehetővé teszi az iskolás gyermekek számára minősített erdei iskola szolgáltatónál erdei iskola programban való részvételét.
A kiírás az erdei iskola programban gyermekenként 10,800,- Ft (3 napos), illetve 18,000,- Ft (5 napos) támogatást tesz lehetővé. A támogatás igénylésénél a szállás, étkezés, szakmai program mellett az utazás költsége is betervezhető.

A kiírás lényeges elemei:
– A támogatási kérelem benyújtásának véghatárideje: 2015. március 02, mely időpont alatt a postára adás dátumát kell érteni.

– Támogatást a 2015. április 08. és 2015. május 29. közötti időszakra tervezett erdei iskola program megvalósításához lehet igényelni.

– A támogatás formája: utófinanszírozott.

– A támogatási kérelmet kizárólagosan csak az iskola képviseletére jogosult személy nyújthatja be, a minősített erdei iskola szolgáltató igazolásával.

– A minősített szolgáltatók névsora is a www.kokosz.hu-n megtalálható.

– Támogatási igényt akkor lehet benyújtani, ha egy fő pedagógus, rendelkezik a Svájci – Magyar Együttműködési Program által támogatott ”Természetismereti terepi vezető” című akkreditált továbbképzés, illetve a Natura 2000 műhelymunkán való részvételt igazoló tanúsítvánnyal, oklevéllel vagy a köznevelési intézmény az erdei iskola programját, illetve annak szolgáltatásait olyan minősített erdei iskola szolgáltatónál valósítja meg, illetve veszi igénybe, ahonnan egy fő elvégezte a fent jelzett továbbképzést és a hozzákapcsolódó műhelymunkát.

– ”Természetismereti terepi vezető” akkreditált képzés a pedagógus továbbképzési kötelezettségbe beszámítható. A Svájci – Magyar Együttműködési Program által támogatott ”Természetismereti terepi vezető” című akkreditált továbbképzésre, illetve a Natura 2000 műhelymunkára már nem lehet jelentkezni.

– Azok az iskolák, akik a korábbi kiírásban már részesültek támogatásban (és sikeresen elszámoltak, beszámoltak a megvalósított programról), újra beadhatják jelentkezési lapjukat.
– A kiírás megtekinthető a Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségnek honlapján (www.kokosz.hu) erre a linkre kattintva.

– A támogatási kérelemmel kapcsolatosan információs nap 2015. február 5-én (csütörtökön), 13,00 órakor kerül megrendezésre. Helyszíne: Országos Erdészeti Egyesület (1021 Budapest, Budakeszi út 91.)

A felmerült kérdésekkel Molnár Zoltánhoz, az erdei iskola munkacsoport vezetőjéhez lehet fordulni munkanapokon keddtől-csütörtökig, 14,00-17,00 óráig az alábbi elérhetőségeken:
Telefonszám: +36-20/226-2828
E-mail cím: mzmadar6@gmail.com és svajcipalyazat@gmail.com

Szerző: Zöld Akció Egyesület

Bejegyzése megosztása

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.