A környezetbarát mezőgazdaság népszerűsítése az Ónodi Vásáron

Egy 1396. július 9-én kelt oklevelében Zsigmond király Ónodnak Mezővárosi és Vásártartási jogot adományoz. Ónod ezzel az egyik legrégebbi vásártartási joggal rendelkező település az országban, hisz a mai napig minden hónap első csütörtökén Országos Állat- és Kirakodó Vásár kerül megrendezésre a településen, közel 5000 vásározó részvételével. A vásár a kora hajnali órákban kezdődik és az időjárástól függően 13-14 óráig tart.

A miskolci Zöld Akció Egyesület ezt az eseményt választotta az EU Közösségi Agrárpolitikájának népszerűsítésére. Ezen belül elsősorban a termelői piacok termelők és fogyasztók körében való népszerűsítése, valamint a környezetkímélő gazdálkodási módok álltak a középpontban. A rendezvényen több ezer látogató vett részt, akik találkozhattak standunkkal. Emellett a vásáron megjelent több száz gazdálkodót külön is megkerestük, eljuttatva számukra a projekt információs anyagait.

A nap sikerrel zárult, legtöbb esetben pozitívan fogadták a kampány üzeneteit Reméljük ez egyre inkább visszaköszön majd a térségben folyó gazdálkodás mikéntjében is.


Szerző: Zöld Akció Egyesület

Bejegyzése megosztása

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.