7. alkalommal kerül megrendezésre a Green-Go Rövidfilm Verseny

Érdekli a természet sorsa? Részt venne a kihívások megoldásában? Kreatívnak érzi magát?

Találjon egy történetet, kutakodjon, hívjon össze egy csapatot, fogja a kameráját és irány a természet!

Küldje el filmjét 2017 október 1-ig.

Idén 3 izgalmas témában nevezhet:

 1. Építsen zölden, éljen zölden (zöld infrastruktúra)

A tudomány igazolta, hogy zöldebb környezetben élve  egészségesebbek és boldogabbak vagyunk. Parkok, kertek, fasorok, erdők stb. – több a hasznuk, mint az egészségesebb élet: Segít fittebbnek lenni, kreatívabbá tesz és javítja memóriánkat. Ráadásul pozitív hatással van a gazdaságra.

Akkor hát mi akadályoz minket abban, hogy a természet nagyobb szereppel bírjon életünkben?

Vizsgálja meg a probléma gyökerét, mutasson rá az okokra, vagy egy sikertörténetre, és kínáljon megoldást. Hallassa a hangját!

 1. Az utolsó nap a Földön? (Ökológiai Túllövés Napja)

Elveszünk, fogyasztunk és pazarlunk, anélkül hogy cselekedeteink következményére gondolnánk. A bolygónk hatalmas erőforrásokat biztosít. Hatalmas, de nem korlátlan. Tudta, hogy a Föld elhasznált erőforrásai megújulnak, de mi gyorsabba használjuk fel őket, mint ahogy megújulhatnak?

Minden évben egyre korábban és korábban jön el az a nap, amikor az emberiség kimeríti a Föld természeti erőforrásait (Ökológiai Túllövés Napja). 1987-ben még december 19-én volt, 2016-ban már augusztus 8-án!

Gondolkodjunk el, hogyan segíthetünk? Járhatunk a munkába kerékpárral vagy tömegközlekedéssel; fogyaszthatunk kevesebb húst, vagy lehetünk vegetáriánusok; használhatunk kevesebb műanyagot; újrahasznosíthatunk; csökkenthetjük az energiafogyasztásunk stb… sokféle választásunk van. Mondja el a saját sztoriját a problémákról, és megoldásaikról egy rövidfilmben.

 1. A Te Európád 2050-ben (EU költségvetés)

Hunyja le a szemét és képzelje maga elé Európát 33 évvel később… Hol van most? Olyan helyen, ahol boldognak érzi magát, vagy valahol, ahonnan menekülne? Hogy néz ki a körülöttünk lévő világ?

Gondoljon Európa mai problémáira: társadalmi egyenlőtlenség, állat és növényfajok fogyása, éghajlatváltozás, levegőszennyezés, vízkészletek kezelése, hulladékkezelés, túlzott zaj és forgalom… Enyhültek, növekedtek, vagy megmaradtak ezek a problémák? Amennyiben a problémákra megoldást szeretnénk, milyen jövőképet képzel el Európában 2050-re?

Ezekre a kérdésekre a válasz a következő EU költségvetési időszakhoz kapcsolódik – mire kellene fordítani a pénzt? Egy ’zöld költségvetést’ szeretnénk látni, ahol a közpénzeket közjavakra fordítják. Küldje el az elképzelését a 2050-es Európáról, az álmát vagy rémálmát, rövidfilm formájában, és tudassa velünk mit remél, vagy mitől retteg!

ELVÁRÁSOK

 • Hiánytalanul töltse ki a pályázati űrlapot!
 • A film nem lehet hosszabb 4 percnél. Minél rövidebb, annál jobb. Célozzon meg 60-90 másodperces hosszt.
 • Bármilyen műfaj lehet (rajzfilm, animáció, bábfilm, dokumentumfilm, interjú stb.)
 • Küldje el az eredeti film fájlt (bármilyen fájlformátum megfelel) WeTransfer vagy MyAirBridge segítségével, nagy felbontásban (legalább 720 px széles)
 • A film mellett kérjük küldje el az alábbi fájlokat Wetransfer (akár 2GB feletti fájlok is) vagy My Air Bridge (akár 5GB feletti fájlméret) segítségével:
  • időzített angol nyelvű felirat (.srt formátum). Párbeszéd nélküli filmekhez is csatolni kell időzített feliratot (lebegő címek/feliratok). Csak angol nyelvű feliratokat fogadunk el!
  • 3 képmentést a rövidfilmből (.jpg formátum)
 • Egy pályázó maximum három rövidfilmet tölthet fel (külön online jelentkezési lappal filmenként)
 • Az összes anyagot a contest@greengofest.eu címre küldje

A zsűri mindhárom kategória győztesét kiválasztja október 23-ig. Kérjük vegye figyelembe, hogy ha bármely fenti kritériumnak nem felel meg, a pályázatát nem tudjuk elfogadni!

DÍJAZÁS

 • Kategória győztes: 500 euró értékű ajándékutalvány egy ismert webáruházban.
 • A Green-Go honlapján legtöbb szavazatot kapó film készítője közönségdíjban részesül: 200 euró értékű ajándékutalvány egy ismert webáruházban.

A nyerteseket emailben értesítjük, illetve az eredmények elérhetőek lesznek 2017 október 23-tól a greengofest.eu weboldalon.

 • A beérkezett rövidfilmeket a következők szerint válogatják ki:
  • kreatívitás
  • eredetiség
  • társadalmi, környezetvédelmi és megőrzési üzenetének ereje
  • potenciális hatása a döntéshozókra és lakosságra
  • szakmaiság

A filmeket filmes szakemberekből és NGO tagokból álló zsűri értékeli. Kategóriánként egy győztest hírdetnek 2017 október 23-án.

A közönségszavazás 2017 október 5-én kezdődik – a megosztott rövidfilmek a www.greengofest.eu honlapon lesznek elérhetőek, és a látogatók itt szavazhatnak kedvencükre. A szavazás 2017 október 22-én ér véget, október 23-án pedig kihirdetésre kerül a győztes.

HATÁRIDŐ: 2017 október 1. 24:00.

Kreatív filmalkotást kívánunk!

 

 

 

Felhasználási feltételek

A rövidfilm-verseny résztvevői beleegyeznek, hogy a szervezők, névszerint a CEEweb a Biológiai Sokféleségért és társszervezetei szabadon felhasználhatják a pályázók videóit nem kereskedelmi célra, amennyiben elfogadják ezt a pályázati feltételt. A pályázónak fel kell tüntetnie, hogy részt kíván-e venni a közönségdíjas versenyben, külön engedélyt adva a szervezőnek. A szervezőnek ezért engedélyeznie kell, hogy ezen videókat harmadik felek a Green-Go és szervezői oldalakon megoszthassák és megtekinthessék. A pályázók beleegyeznek, hogy a szervezők szabadon, ingyenesen, korlátozások nélkül vetíthetik, közzétehetik a videókat és azok részleteit. A szervezők nem sugározhatják a filmeket profitszerzés céljából. A pályázó nem követelhet szerzői joggal kapcsolatos díjakat és igényeket. Abban az esetben, ha a pályázó nem kíván kizárólagos jogokat adni a szervezőnek, a szervező később is kapcsolatba léphet a pályázóval az engedélyek miatt. A szerzők beleegyezése nélkül a szervezők nem végezhetnek lényeges változtatást a videókon. A videók vetítésekor, terjesztésekor a szevezők, vagy azok társszervezetei mindig kötelesek feltüntetni a videó címét és producerének/rendezőjének nevét. A szervezők nem felelősek a szerzői jogot sértő tartalmakért. A szervezők fenntartják a jogot, hogy kizárjanak minden olyan videót a versenyből, mely esetén etikai vagy jogi akadályok merülnek fel a szerzői joggal vagy a szavazással kapcsolatban.

A pályázók szabadon rendelkezhetnek a videóik szerzői jogával, és levetíthetik, publikálhatják, értékesíhetik stb. más versennyel vagy egyéb dologgal kapcsolatban, ezen versenyen kívül is.

A pályázók megerősítik, hogy a videókon megjelenő személyek engedélyt adtak képeik felhasználására, méltóságukat és emberi jogaikat a film készítése során tiszteletben tartják.

A nyeremények nem válthatóak be más díjra vagy készpénzre. Az utalványok beválthatóak lesznek a nyertes országában is működő online boltokban. A díjazottnak emailben kell nyilatkoznia az utalványok átvételéről.

 

Fenntartjuk a jogot, hogy a weboldalra csak a szervezők és zsűri által jóváhagyott rövidfilmeket jelenítjük meg. Amennyiben etikai aggály, vagy a szavazással kapcsolatos csalás merül fel, fenntartjuk a jogot a pályázó versenyből való kizárására, további indoklás nélkül.

 

Szerző: Zöld Akció Egyesület

Bejegyzése megosztása

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.